There is no content to display.

Veitsen hoito-ohjeet

Kiitos kun valitsit Satake-veitset. Tulet saamaan niistä loistovälineet vuosiksi eteenpäin, kunhan jaksat vain pitää huolta parista pikkuseikasta:

  • Pese vain vedellä tai jos olet leikannut sipulia tai valkosipulia niin pari tippaa pesunestettä pesuun jonka jälkeen huolellinen kuivaus, eli älä pese pesukoneessa. Pesukoneen vesi on emäs-tasapainoltaan veistä kuluttava.
  • Pidä veitsi erillään muista veitsistä ja säilytä sitä magneetissa, veitsipussissa, tukissa tai jos ei ole mitään edellä mainituista niin vaikkapa sitten myyntipakkauksessa.
  • Leikkaa puuta tai kovaa muovia vasten.
  • Voit rasvata Houchon kahvan esim. rypsiöljyllä mutta se ei ole välttämättömyys. Jos rasvaat, niin pyyhi enimmät rasvat käsittelyn jälkeen pois, ja toista rasvaus vielä 12h päästä uudelleen.
  • Jos Houcho-veitsen kahvan sokka alkaa tuntumaan väljältä ja se alkaa liikkumaan niin kostuta kahvaa vedellä niin se turpoaa taas kiinni. Tämä johtuu siitä että koska kahva on magnoliapuuta, se saattaa reagoida kuivaan ilmaan ja kutistua hieman. Tämä on siis puun ominaisuus eli ei tarvitse pelästyä että veitsessä on vikaa.
  • Älä leikkaa jäistä tuotetta tai luuta
  • Kun muutaman vuoden päästä (kotitalouskäytössä, ammattilaiskäytössä nopeammin) joudut ensimmäistä kertaa teroittamaan veitsesi, niin teroita aina joko keraamisella tai timanttipuikolla, tai hiontakivillä. Ei rautapuikolla. Tällaisen saa joko meiltä tai hyvin varustellusta tavaratalosta. Aloita aina aivan veitsen alusta, jatka liikettä veitsen kärjen yli ja muista että teroituskulma on n. 10-15 astetta.
  • Näillä vinkeillä saat veitsesi kestämään pitkään. Yksikään yllä olevista vinkeistä ei ole pakko mutta niillä takaat sen että veistä on mukava käyttää siihen työskentelyyn johon se on suunniteltu ja veitsesi kestää vuosikymmeniä. Jos jokin jäi askarruttamaan niin ota ihmeessä yhteyttä. Autamme mielellämme!

Japanilainen veitsentekotaito kokonaisuudessaan on yli 700 vuotta vanhaa. Veitsesi suunnittelija on Yasuhiro Satake. Hän on kolmannen sukupolven veitsenvalmistaja samasta perheestä. Sataken tehdas sijaitsee veitsialue Seki Cityssä. Pohjoismaissa hänet tunnetaan veitsisarjoista NoVac, Houcho ja Satake Damaskus – yksi ensimmäisistä Damaskus-veitsistä Euroopassa, lanseerattu jo 1994. Viimeisin veitsimalli on talvella markkinoille tullut Satake Professional, suunniteltu pohjoismaisten kokkien kanssa ammattilais- ja vaativaan amatöörikäyttöön. Kaikkia sarjoja kylläkin käytetään niin ammattilais-kuin kotitalouskäytössä.